D-jeugd

Nieuwe speelwijze D-jeugd in seizoen 2016-2017

Twee jaar geleden is gestart met het invoeren van een nieuwe speelwijze bij de jeugd  tussen 4-12 jaar. Deze nieuwe speelwijze is een manier van handballen die het beste aansluit bij de belevingswereld van de jeugd en het zorgt op latere leeftijd voor betere handballers.
Spelplezier en succesbeleving staan hierbij centraal!

De F-jeugd was als eerste aan de beurt in seizoen 2014-2015. Dit seizoen, 2015-2016, is de nieuwe speelwijze ingevoerd bij de E-jeugd. In seizoen 2016-2017 willen wij de nieuwe speelwijze van de D-jeugd introduceren.

Uitgangspunten voor de speelwijze binnen deze categorie zijn:

  • Vrijheid om te spelen
  • Bal veroverend spelen / verdedigen
  • Weg van de cirkel, offensief  spelen
  • Posities door wisselen
  • Iedereen evenveel speeltijd
  • Plezier voor iedereen, eigen team en het andere team
  • Positief begeleiden in de geest van alle kinderen zodat ze plezier hebben

Klik hier voor het overzicht wat de verschillende speelwijzen zijn per categorie.

Clinics/workshop ‘handbal bij de D-jeugd’

De nieuwe speelwijze heeft niet alleen invloed op het spel, maar ook op de manier van training geven en coachen. Dat vergt flexibiliteit en aanpassingsvermogen van trainers en coaches. Om de nieuwe speelwijze zo goed mogelijk uit te leggen, organiseert het Nederlands Handbal Verbond (NHV) in het 2de gedeelte van de competitie 2015-2016 (vanaf februari)  workshops/clinics door het hele land. Het is voor de verenigingen (clusters) mogelijk om deze workshops gratis bij het NHV aan te vragen.

Wil je met jouw vereniging(en) de lokale organisatie van een workshop/clinic faciliteren? Vul dan dit formulier in.

Workshopleiders en clinic-gevers gezocht!

Voor de organisatie van de workshops/clinics zijn wij nog op zoek naar enthousiaste trainers of handballiefhebbers die willen helpen met de landelijke implementatie van het jeugdhandbal. Je krijgt een gedegen instructie en het is superleuk om te doen. Heb je interesse om de presentatie te verzorgen en/of de handbal clinic te geven? Vul dan dit formulier in.