Jonge Scheidsrechters Opleiding

De Jonge Scheidsrechters Opleiding (JSO) is een bijzondere opleiding in de arbitrale opleidingsstructuur van het NHV. De JSO is in 2006 gestart als project en maakt nu onderdeel uit van beleid. De jonge scheidsrechters die deel hebben genomen aan de opleiding, hebben deze als zeer positief ervaren. De deelnemers waren jonge spelers tussen de 14 en 20 jaar en jonge scheidsrechters tot 26 jaar. Een aantal heeft al een internationaal niveau bereikt!

De opzet en flexibiliteit van deze cursus maakt het mogelijk om actuele onderwerpen en onderwerpen die door de cursisten zelf worden aangedragen in deze cursus op te nemen. De Jonge Scheidsrechters Opleiding dient gezien te worden als een belangrijk startpunt voor scheidsrechters die de ambitie hebben om op termijn op landelijk niveau (ere- en eerste divisie) te acteren.
 
In de opleiding wordt een structuur ontwikkeld die jeugdige scheidsrechters opleidt, begeleidt en stimuleert een carrière als scheidsrechter op te bouwen en zo te behouden. Op nationale en internationale toernooien worden cursisten ingezet om ervaring op te doen. Door een systeem van talentherkenning en talentontwikkeling wil het Nederlands Handbal Verbond zorgen voor een totale verjonging en kwaliteitsverbetering van de arbitrage op alle niveaus.

De JSO biedt jou de kans om in korte tijd veel te leren op het gebied van handbalarbitrage. 
Aangevuld met jouw eigen inzet en ambitie kan dit leiden tot mooie korte en lange termijn resultaten, van een goed gefloten wedstrijd tot aan een interessante carrière die echt bij jou past. De opleiding omvat in totaal zeven bijeenkomsten, een aantal praktijkweekenden (toernooien) en een weekend waarin de Proeve van Bekwaamheid wordt afgelegd. Onder de bijeenkomsten valt één introductiebijeenkomst, een deel dat opleidt tot verenigings- en bondsscheidsrechter en tot slot wordt er specifiek toegewerkt naar het fluiten in koppels (bondsscheidsrechter 3). Tijdens deze bijeenkomsten wordt er zowel stilgestaan bij de theorie als de praktijk. Mede aan de hand van gefloten wedstrijden en beschreven opdrachten volgen wij jouw ontwikkeling als scheidsrechter. De totale opleiding duurt maximaal één jaar. Het is voor jou dus de ideale gelegenheid om in korte tijd grote stappen te zetten als scheidsrechter!

Het NHV investeert graag in jouw scheidsrechterscarrière!
Iedere speler en coach is blij met jou als enthousiaste scheidsrechter. Om tot een positieve afronding van de opleiding te komen, vragen we ook een investering van jouw kant. Tijdens de opleiding verwachten we van jou het volgende:

  1. Je bent alle JSO-bijeenkomsten aanwezig;
  2. Je neemt actief deel aan het project;
  3. Jij, of jouw vereniging, zorgt ervoor dat je ondersteund wordt door een praktijkbegeleider;
  4. Een eigen financiële bijdrage van € 75,00 voor het hele traject.

Ben jij, eventueel samen met je (mogelijke) koppelgenoot, al in het bezit van een scheidsrechtersdiploma (verenigings- of bondsscheidsrechter 3) en heb je interesse in deze opleiding? Voor jou/jullie is het misschien ook mogelijk om in te stromen vanaf de BS-3 opleiding. Zo hoef je niets te leren wat je al kent. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Deelname aan de JSO sluit een combinatie met spelen nooit uit! 
De opleiding zal een investering van jou vragen, maar je kunt ernaast gewoon blijven handballen. Gedurende de opleiding zal hier zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden.

Wil jij je als scheidsrechter ontwikkelen in dit bijzonder opleidingstraject?
Laat ons dan weten dat je interesse hebt! Heb je vragen of wil je eerst aanvullende informatie? Mail dan naar jso@handbal.nl

Wij zien jou graag terug bij onze volgende Jonge Scheidsrechters Opleiding!
In de Opleidingsagenda staan de geplande data (indien bekend) en het aanmeldformulier (graag compleet invullen). Het invullen van het aanmeldformulier legt je nog niet de verplichting op om deel te nemen. Alle aangemelde deelnemers worden door het NHV op de hoogte gehouden van de voortgang en kunnen alsnog afzien van definitieve deelname.