Street Handball is een compleet nieuwe, leuke en educatieve handbalvorm voor jong en oud

Het is een laagdrempelige manier van handballen
met een"Urban" twist. Dit komt doordat het overal
gespeeld kan worden, zoals op het schoolplein 
op straat, op parkeerplaatsen of in een gymzaaltje.
 
Het concept van Street Handball is bedacht in het grote handballand Denemarken, mede door de handbaltopper Lasse Boesen. Het doel van Street Handball is om handbal weer terug te brengen naar de scholen, zodat kinderen meer in contact komen met de handbalsport. Street Handball is zeker geschikt voor op het schoolplein, het enige wat je buiten nodig hebt is een sporttas met een Street Handball bal, een uitvouwbaar doeltje en een set lijnen.

Klik hier voor de flyer van Street Handball
 
Informatie
Street Handball kan zowel binnen als buiten gespeeld worden op een zelf uitgezet veldje van minimaal 10 x 15 meter. De lastige elementen van het traditionele handbal zijn in dit spel weggelaten. De spelers hoeven geen handbalervaring of technische vaardigheden te hebben en lichaamsgrootte maakt ook geen verschil. Street Handball wordt ook met een speciale zachte bal gespeeld omdat die makkelijker te controleren is.
 
 
Verder is Street Handball vooral gericht op “Fair Play” en er hoeft tijdens het spel dus geen scheidsrechter aanwezig te zijn. De spelers regelen alles zelf tijdens de wedstrijden!
 
De belangrijkste spelregels zijn:
FAIR PLAY!
*  Er mag geen fysiek contact gemaakt worden.
*  Er mag niet gedribbeld worden.
*  Er mogen niet meer dan 3 stappen met de bal gemaakt worden.
*  De keeper is een extra veldspeler tijdens de aanval (overtalsituatie).
Geen scheidsrechter, elke beslissing wordt gemaakt door de spelers onderling.
*  Er wordt op een helft gespeeld met het "recht van aanval".

Ondersteuning vanuit NHV
Speciaal voor alle handbalverenigingen die graag mensen kennis wil laten maken met Street Handball, kan er GRATIS  een speciaal Street Handball pakket gehuurd worden. Dit pakket bestaat uit een sporttas, een speciale Street Handball bal, een uitklapbaar doeltje en een set met belijning. Je kunt dit pakket hier aanvragen.

Als je het nog specialer wil maken dan kan er daarnaast ook een Street Handball clinic worden aangevraagd. Klik hier om een clinic aan te vragen.

Mocht je nog vragen hebben over Street Handball dan kan je contact opnemen met ons.